28 april 2022
Appelcake
Recept voor 4 cakejes of een half bakblik van 15 cm.
Nodig: mixer, 2 kommen, spatel, bakblik of muffinvormpjes.
Oventemperatuur: 190 graden
Ingrediënten:
- 75 gram volkoren meel of amandelmeel
- 2 scheppen (26 gram) vanille of appel/kaneel shake
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- eetlepel kaneel
- 2 eieren
- 50 gram yoghurt
- 1 appel
- frambozen of rood fruit
Bereiding:
- Meng het meel, de shake, bakpoeder en het kaneel door elkaar in een kom
- In een andere kom de eieren en deze mixen tot ze schuimig zijn.
- dan de yoghurt erdoor kloppen.
- Voeg het meelmengsel hieraan toe en meng het rustig met een spatel.
- Schil en snijd de appel in kleine stukjes.
- Meng 2/3 van de appel en een handje frambozen door het mengsel..
- Doe het besllag in de vorm en leg de rest van de appel en nog wat frambozen er boven op.
- Zet het cakeblik in een voorverwarmde oven.
- Bak ongeveer 55 minuten. Gebruik je muffinvormpjes, dan is de baktijd 30 minuten.
Even af laten koelen en smullen maar.
Deel dit recept met je vrienden
Terug naar overzicht