29 juni 2021
Zoete Aardappel Pizza
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 400 gram zoete aardappel
- 1 ei
- 70 gram bloem
- Hüttenkäse
- rauwe ham
- tomaatjes
- zakje veldsla
- bakpapier
Bereiding:
- Zet de oven aan op 180 graden grilstand.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes en kook deze 15 minuten, dan afgieten en even droogkoken met het deksel van de pan.
- Stamp de aardappelblokjes met het ei en roer er de bloem door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, het aardappelmengsel hierop uitsmeren, een dunne laag.
- De bakplaat in de oven en na 15 minuten de bodem omkeren.
Haal de bakplaat uit de oven, pak een nieuw vel bakpapier, leg deze op de aardappelbodem en keer het zo om. - Nu opnieuw 15 minuten in de oven totdat de bodem krokant is.
- Haal de bodem uit de oven, verdeel deze over 2 borden
- Beleg deze nu met Hüttenkäse, rauwe ham, tomaatjes en veldsla.
Je kunt natuurlijk variëren met het beleg, dus i.p.v. ham kan je ook gerookte zalm nemen.
Wil je het vegetarisch houden voeg er dan extra Mozzarella aan toe en wat pesto voor de smaak.
Eet smakelijk!
Deel dit recept met je vrienden
Terug naar overzicht