Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen

16 februari 2021

Ovenschotel met zoete aardappel en sperziebonen

Tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven op 200 graden.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 gr sperziebonen
  • 400 gr zoete aardappels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr gehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in vieren. Kook de zoete aardappels circa 15 minuten. Giet vervolgens het water af en bewaar een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappels met het kookvocht tot puree en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Zet een pan water op en kook de sperziebonen circa 5 minuten.
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden (tijm, oregano, zout en peper) toe en bak dit rul. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit 1 minuut mee.
Als laatste voeg je de tomatenblokjes, 1 el gedroogde basilicum en de gekookte sperziebonen toe. Zet vervolgens het vuur uit.

In de ovenschaal doe je eerst een laagje zoete aardappelpuree, dan de gehaktsaus en daarna weer zoete aardappelpuree en het geheel afmaken met wat geraspte kaas.
Hierna de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt dit gerecht heel eenvoudig vegetarisch maken door het gehakt te vervangen voor vegetarisch gehakt in deze zoete aardappelovenschotel.

*recept Lekker en Simpel
Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten