Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Worteltaart met roomkaasglazuur

31 maart 2022

Ingrediënten Worteltaart:

Voor 10 personen en je hebt een springvorm van 25 cm nodig en een mixer.

  • 150 gram ongebrande walnoten
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 ml milde olijfolie
  • 300 gram witte basterdsuiker, (ik heb zelf 100 gram gebruikt, dat is zoet genoeg)
  • 4 middelgrote eieren
  • 300 gram peen julienne gesneden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el koekkruiden
  • 250 gram verse roomkaas
  • 100 ml verse slagroom

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Hak ⅔ van de walnoten (in de keukenmachine) in kleine stukjes en rooster in een droge koekenpan goudbruin. De walnoten kan je ook met een mes klein snijden als je geen keukenmachine hebt.
  • Smelt in een pan de boter.
  • Klop in een kom de gesmolten boter, olie en 250 gram (of 85 gram) suiker tot een romig mengsel.
  • Splits de eieren en klop de eierdooiers erdoor en houd de eiwitten apart.
  • Schep de wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor.
  • Maak een kom vetvrij en klop de eiwitten stijf en spatel hierna door het beslag.
  • Vet de springvorm in en bestuif met bakmeel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart in de oven circa 45 minuten.
    Schakel dan de oven in op 175 °C en bak de taart in circa 30 minuten gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).
  • Klop ondertussen de roomkaas, de rest van de suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel.
  • Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten en eventueel nog wat geraspte wortel.

Bron: Allerhande

Deel dit recept met je vrienden!

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten