12 juli 2021
Waldorfsalade
Ingrediƫnten voor 6 personen:
- 3 eetlepels olie
- 400 g kipfilet in stukjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 g walnoten
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels mayonaise, of Griekse yoghurt voor de magere versie.
- 1 eetlepel mosterd
- mespunt suiker
- 1 struikje bleekselderij
- 2 appels
- 2 bananen
- 1 citroen geperst
- 250 g ananas stukjes, vers of uit blik.
Je kunt deze ook vegetarisch maken, laat de kip weg en volg verder het recept.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 7-8 minuten gaar.
- Breng op smaak met kerrie, zout en (versgemalen) peper. Laat de stukjes kip afkoelen.
- Rooster de walnoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig).
- Klop de slagroom een beetje stijf en roer er de mayonaise en mosterd door. Breng op smaak met suiker, zout en (versgemalen) peper.
- Snijd de bleekselderij fijn.
- Snijd de appel in reepjes en de banaan in plakjes en schep ze om met het citroensap, zodat ze niet bruin worden.
- Schep de kip om met de bleekselderij, appel, banaan, ananas en de dressing en bestrooi de salade met de walnoten.
Je kunt deze salade ook als diner eten met een knapperig stokbrodje erbij!
Bron: Smulweb
Deel dit recept met je vrienden
Terug naar overzicht