8 april 2021
Voorjaarsstamppot met Raapstelen
Ingrediënten:
- 1 bosje Raapstelen per persoon
- Zoete aardappel of gewone aardappelen
- vlees naar keuze of vega spekreepjes
- mosterd
Bereiding:
- Schil de Zoete aardappel en snij het in kleine stukjes. Kook deze ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Snij de onderste helft van de steeltjes af en spoel de rest van de Raapstelen af. Droogdeppen, zodat de blaadjes heel blijven.
- Snij hierna de blaadjes en bewaar dit.
- Giet de aardappelen af en houdt een beetje kookvocht apart.
- stamp de aardappelen tot een smeuïge puree, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
- Maak op smaak met zout, peper en een lepel mosterd.
- Doe als laatste de Raapstelen erdoor en stamp dit kort doorelkaar.
- Voeg eventueel nu de spekreepjes toe.
Eet smakelijk
Deel dit recept met je vrienden.
Terug naar overzicht