4 november 2022
Kikkererwtencurry
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 50 gram verse gember
- 2½ el arachideolie of olijfolie
- 2 eetlepels curry madras (ik gebruik de gedroogde versie), je kunt ook groene curry gebruiken.
- 800 gram kikkererwten in blik
- 250 gram Griekse yoghurt 10%
- 75 ml heet water
- 1 groentebouillontablet
Hoe te maken:
1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd fijn.
2. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de ui, knoflook, gember, curry madras, peper en zout 10 minuten op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg aan het kruidenmengsel in de hapjespan toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
3. Voeg de yoghurt en het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bewaartip: Je kunt de curry 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Bron: Allerhande
Deel dit recept met je vrienden!