23 september 2021
TRaybake
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bol knoflook
- 600 gram ovengroente courgette, rode paprika en peen
- 500 gram voorgekookte krieltjes of zoete aardappel
- 500 gram romaatjes
- 250 gram ricotta of 250 gram geitenkaas
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
- 1 mespunt zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de bol knoflook overlangs.
- Verdeel de ovengroente en krieltjes (of zoete aardappel) over een met bakpapier beklede bakplaat.
- leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
- Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat of verdeel de geitenkaas in stukjes over de groente.
- Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de chilivlokken, oregano en zout.
- Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar, knapperig en goudbruin zijn. Knijp de gepofte tenen knoflook uit over de groente.
Bereidingstip: Door de knoflook te poffen krijgt hij een heerlijk zachte smaak
Mijn tip: Je kunt alle groente ervoor gebruiken die jij lekker vindt, ook met stukje kippendijfilet is het erg lekker.
Op deze manier kan je ook op een gezonde en makkelijke manier restjes opmaken.
Bron: Allerhande
Deel dit recept met je vrienden.
Terug naar overzicht