1 maart 2021
Stoofpot met pastinaak en witte bonen
Bereiding ongeveer 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 pastinaken (ca. 300 gram)
- 1 winterwortel
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma, koenjit)
- 1 gedroogd pepertje
- 100 ml groentebouillon
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 grote pot of groot blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
Bereiding:
- Schrap de pastinaken en de wortel. Snijd de groente in repen.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma tot het gaat geuren.
Verkruimel het pepertje er boven. - Fruit de prei kort mee.
- Voeg de pastinaak en de wortel toe met de bouillon en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Was de abrikozen en knip of snijd ze in reepjes.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Meng de witte bonen en de abrikozen door de groente en warm het geheel goed door.
Eet smakelijk!
*bron voedingscentrum
Terug naar overzicht