25 maart 2021
Paaskoekjes bakken
Dit recept komt van Miljuschka.nl
Niet moeilijk om te maken en ze smaken heerlijk!
Ingrediƫnten:
- 500 gr bloem
- 250 gr boter
- 220 gr suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Je kunt de koekjes versieren met 200 gr poedersuiker en paassprinkles.
Ik heb decoratie stifjes gebruikt.
Hoe te maken:
Koop een paar leuke uitstekers en je kunt aan de slag.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
- Klop de boter en de eieren tot het egaal en romig is geworden.
- Voeg nu de eieren en het vanille extract toe klopt dit toe het goed gemengd en luchtig is.
- Hierna in gedeeltes de bloem eraan toevoegen en klop dit tot een egaal beslag.
Neem een stuk bakpapier en leg het deeg hierop. Leg hierop een tweede stuk bakpapier erop en rol het deeg uit tot een dunne lap.
Leg dit minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem.
Leg hier het deeg op en rol het nog wat dunner uit.
Nu komt het leuke werkje.
Gebruik de uitstekers om leuke vormpjes uit te steken.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Je maakt heel veel koekjes hoor wel 50 - 70 stuks.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op een rek 10 minuutjes afkoelen.
Hierna kan het versieren beginnen.
Gebruik de decoratie stifjes.
Of maak een icing van een poedersuiker met wat water tot dat het een goede sikte heeft om de koekjes te versieren.
Geniet van je heerlijke en mooie koekjes!
Ook leuk om uit delen, want je hebt er genoeg!