Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel

8 maart 2022

Bloemkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo (zoete) aardappelen
  • 1 bloemkool
  • snufje zout
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt of vega gehakt
  • 3 theelepels kerrie poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • snufje zout en peper
  • olijfolie om ovenschaal in te vetten
  • extra nodig: ovenschaal
  • optioneel: scheutje zoete ketjap en geraspte kaas

Recept:

  1. Schil en was de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in 10 – 15 minuten. Bewaar een kopje kookvocht.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten beetgaar met een snufje zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin.
    Snijd ondertussen de ui in stukjes. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
    Voeg de kerriepoeder, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee.
    Roer de gekookte bloemkool erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een scheutje ketjap.
  5. Stamp de aardappelen tot puree, voeg net zoveel kookvocht toe totdat de zoete aardappelpuree smeuïg is.
  6. Vet de ovenschaal in met olijfolie.
    Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de zoete aardappelpuree en bestrooi met de geraspte kaas.
    Zet 25-30 minuten in de oven.

Eet smakelijk


Bron: Lekker eten met Linda

Deel dit recept met je vrienden.

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten