8 maart 2022
Bloemkoolschotel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo (zoete) aardappelen
- 1 bloemkool
- snufje zout
- 1 ui
- 300 gram gehakt of vega gehakt
- 3 theelepels kerrie poeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- snufje zout en peper
- olijfolie om ovenschaal in te vetten
- extra nodig: ovenschaal
- optioneel: scheutje zoete ketjap en geraspte kaas
Recept:
- Schil en was de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in 10 – 15 minuten. Bewaar een kopje kookvocht.
- Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten beetgaar met een snufje zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd ondertussen de ui in stukjes. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kerriepoeder, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee.
Roer de gekookte bloemkool erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een scheutje ketjap. - Stamp de aardappelen tot puree, voeg net zoveel kookvocht toe totdat de zoete aardappelpuree smeuïg is.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie.
Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de zoete aardappelpuree en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet 25-30 minuten in de oven.
Eet smakelijk
Bron: Lekker eten met Linda
Deel dit recept met je vrienden.
Terug naar overzicht