3 april 2025
Mexicaanse Tortillaart voor 4 personen:
Wat heb je nodig:
- 300 gr rundergehakt
- 200 gr champignons
- 10 gr maïs
- 100 gr crème fraîche
- 70 gr tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 tomaten
- 3 tl Mexicaanse kruiden
Bereiding van de vulling:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in stukjes en de tomaten en champignons in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken.
- Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden.
- Bak het gehakt zonder olie rul. Fruit op het eind de knoflook en ui even mee.
- Voeg de paprika en champignons toe en bak 3 á 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort aan.
- Schep de maïs en tomaat door de vulling.
De taart in elkaar zetten:
- Vet een springvorm in.
- Leg één wrap op de bodem van de ingevette springvorm.
- Schep 1/3 van de saus op de wrap.
- Besmeer de volgende wrap met crème fraîche en leg de besmeerde kant op de saus.
- Schep 1/3 van de saus op de bovenkant van de wrap en leg er weer een met crème fraîche besmeerde wrap bovenop.
- Herhaal dit nog een keer en smeer de laatste wrap ook aan de bovenkant in met crème fraîche.
- Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.
Tips en tricks
Verhoog op het eind de oventemperatuur voor een lekker knapperig korstje.
De wraps passen precies in een springvorm met een diameter van 20cm.
Eet smakelijk!