28 oktober 2021
Gehaktsaus Bolognese
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 worteltjes
- 1 stengel bleekselderij
- 50 gram spekreepjes
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 2 dl vleesbouillon van 1 bouillontablet
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de worteltjes en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes ongeveer 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend op matig hoog vuur in ongeveer 5 minuten rul.
- Schep de ui, knoflook, wortel en bleekselderij erdoor en bak alles nog 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee, goed omscheppen.
- Hierna de wijn, bouillon en de kruiden en breng het al roerend aan de kook.
- Laat de saus ongeveer 45 minuten heel zachtjes sudderen, geen deksel op de pan doen, wel af en toe doorroeren.
Serveer de saus over de spaghetti (vind ik zelf het lekkerste) of een andere pasta.
Strooi er Parmezaanse kaas over, een heerlijke salade erbij en smullen maar.
Deel dit recept met je vrienden!
Terug naar overzicht