Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Hartige taart met spinazie, ham en ei

13 april 2022

Hartige taart met spinazie

Ingrediënten als lunch voor 10 personen:

  • 275 gr bladerdeeg (koelvers of uit de diepvries)
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 160 gram schouderham (dikke plak)
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram spinazie (zak)
  • 125 ml créme fraîche
  • 75 gram geraspte belegen kaas (zakje)

Je hebt een Quichevorm nodig en een wok of hapjespan.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de quichevorm in met olie.
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze uit tot het in de vorm past). Prik met een vork her en der gaatjes in het bladerdeeg.
  • Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze.
  • Snipper de ui en snijd de ham in blokjes.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.
  • Neem de vorm met het deeg uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover.
  • Leg de eieren erin, snijd ze eventueel doormidden.
  • Klop de andere 2 eieren los met de créme fraîche en meng dan de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het eimengsel over de vulling.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Eet je het als avondeten neem er dan een salade bij of soep, dan heb je een volledige maaltijd.


Bron: Lekker Makkelijk.nl

Deel dit recept met je vrienden

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten