15 februari 2022
Hartige Indische taart
Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 150 gram kipfilet
- 3 plakken deeg voor hartige taart
- 400 gram Chinese groente
- 2 theelepels bami- of nasi kruiden
- 3 eieren
- 15 ml melk
- halve verse rode peper
- olie
- Lage bak- of springvorm van 24 centimeter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het deeg ontdooien en maak er een bal van. Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol het deeg uit.
Bekleed hier de vorm mee en prik met een vork gaatjes in het deeg. - Snijd de kip in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Bak de kip in ongeveer 5 minuten rondom bruin in een eetlepel olie, houd deze apart. - Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem in kleine stukjes.
Ik heb zelf de hele rode peper gebruikt, want ik houd wel van pittig. - Verhit opnieuw een lepel olie in een pan en bak de kruiden en de peper 1 minuut aan.
Voeg vervolgens de groente toe en bak dit 5 minuten op hoog vuur mee.
Zet het vuur uit en voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar. - Doe het mengsel van kip en groente in de vorm en verdeel het over de hele bodem.
- Klop de eieren en de melk goed los met een vork en schenk dit over de groente heen.
- Bak de taart eerst 20 minuten op 180 graden.
Draai de ovenstand terug naar 150 graden en bak de taart nog 15 minuten.
In totaal is de baktijd 35 minuten.
Bron: Project Gezond
Deel dit recept met je vrienden.
Terug naar overzicht