6 januari 2021
Recept gevulde paprika’s
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram rundergehakt of vegatarisch gehakt
- 2 paprika’s
- 150 gram champignons
- 250 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de paprika’s schoon en wel ze 1 minuut in kokend water, hierna goed afdeppen.
Snij de champignons in plakjes, de ui en het teentje knoflook fijnsnijden.
Indien nodig was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
In een hapjespan een lepel olie verhitten en bak hierin de ui glazig, hierna de champignons erbij, het gehakt en de knoflook, bak dit alles nog 5 minuten, tot het gehakt goed rul is.
Hierna de spinazie in 2 keer erbij dit roerbakken tot de spinazie is geslonken.
Op smaak maken met peper en zout en tijm.
Vul de paprika’s met dit mengsel en doe er dan geraspte kaas over, de paprika’s nu in een ingevette ovenschaal zetten.
En dan 20 minuten in de oven op 180 graden.
Je kunt er eventueel nog zilverliesrijst bij eten.
Eet smakelijk
*bron Koolhydraatarm
Terug naar overzicht