Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Feestelijke gezonde hapjes

8 december 2021

GEzonde hapjes voor een gezellig moment

Gezond kan ook heel lekker zijn dus speciaal voor jou heb ik deze hapjes uitgezocht!

Gevulde dadels 20 stuks

  • 20 lekkere stevige dadels
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Parmaham

De combinatie van de zoete dadel is erg lekker met het zoute van de Parmaham en de geitenkaas. Het lekkerste is om grote verse dadels te nemen en niet van die hele droge dadels.
Snij de dadels voor 3/4 in en verwijder de pit. Vul de holte op met de zachte geitenkaas.
Snij de plakjes Parmaham in repen en wikkel de dadel in de ham.

Geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes zijn ideale gezonde hapjes, je kunt er namelijk eindeloos mee variëren!

Ingrediënten:

  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 el crème fraîche
  • zongedroogde tomaten
  • bieslook

Bereiding:
Meng de geitenkaas met de crème fraîche. Rol hier 10 balletjes van.
Snijd de zongedroogde tomaten en bieslook erg fijn.
Verdeel de tomaten en bieslook over je aanrechtblad en rol hier de geitenkaasballetjes doorheen, prikkertje erin en smullen maar...

Tzatziki met rauwkost

Dit Griekse sausje is perfect om te serveren bij je groentesnacks. Deze dipper kan bij worteltjes, paprika en natuurlijk komkommer.
Ingrediënten:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • paar muntblaadjes

Bereiding:
Meng de yoghurt, olijfolie en knoflook door elkaar. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. De schil mag erom blijven zitten. Meng goed door. Neem een paar muntblaadjes en snijd deze grof. Garneer hiermee de saus; dat brengt wat kleur en is heerlijk fris

Eieren met avocado

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • beetje citroensap
  • bosui
  • bieslook
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Bereiding:
Kook de eieren hard. Snijd de bosui en bieslook in kleine stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en meng dit samen met de Griekse yoghurt, het citroensap, de bosui en de bieslook goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de eieren na het koken goed afkoelen en halveer ze. Haal de bolletjes eigeel eruit en meng deze door het avocadomengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de lege holtes van de eitjes op. Garneer met wat bieslook en paprikapoeder.

Komkommer met zalm

Voor 8 personen Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • Klein bosje bieslook naar smaak
  • 75 gram gerookte zalm
  • 75 gram zuivelspread light
  • Zwarte peper (naar smaak)

Bereiding

  • Was de komkommer en snijd de beide uiteinden eraf.
  • Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
  • Was de bieslook en knip het klein en snijd de zalm in 8 reepjes.
  • Bestrijk ieder plak komkommer met wat zuivelspread en strooi er bieslook over.
  • Leg de stukjes zalm aan het begin van iedere plak komkommer en rol ze op. Steek vast met een prikker.
  • Zet de rolletjes op een schaal en maal er wat peper over.

Courgette met Hüttenkäse en
paprika, komkommer


Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 courgette
  • Bakje Hüttenkäse
  • Komkommer
  • Paprika
  • bieslook
  • Peper en zout naar keuze

Bereiding:

  • Was de courgette en snijd de beide uiteinden eraf.
  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange plakken en gril ze een paar minuten
  • Was de bieslook en knip het klein
  • Bestrijk ieder plak courgette met wat hüttenkäse en strooi er bieslook over.
  • Snij de paprika en komkommer in smalle reepjes en leg aan het begin van iedere plak courgette en rol ze op. Steek vast met een prikker.

Minipizza van aubergine

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 (lange) aubergines
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella of 80 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Bereiding

  • Snijd de aubergine in 12 gelijke plakken.
  • Pers de knoflook.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook en bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.
  • Verhit de grillpan en grill hierin de aubergines 2 tot 3 minuten per kant.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Snijd de mozzarella of geitenkaas in plakjes.
  • Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.
  • Bak het geheel in 10-20 minuten af, tot de kaas gesmolten is.
  • Was de blaadjes basilicum en garneer hier de taartjes mee.

*bron Voedingscentrum

Kerstboompita met hummus

Super simpel om te maken maar een erg leuk en gezond kersthapje!
Je snijdt de pita broodjes in driehoekjes, steekt er een pretzel stokje in en belegt het pitabroodje met hummus en paprikablokjes.
Een groene kleur hummus past het best bij de sfeer van de kersthapjes.
De hummus kan je kant en klaar kopen. Dat is wel net zo makkelijk met de feestdagen!

Eet smakelijk!

Deel dit met je vrienden!

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten