17 december 2022
Eendenborst in slawraps
Wat heb je nodig voor 4 peronen:
- 220 g eendenborst
- 2 el geroosterde sesamolie
- 0.5 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1 kropje mini-sla romaine little gem
- 4 el hoisinsaus
- 1 tl zwart sesamzaad
Bereiding
Zet in 4 stappen deze heerlijke Crispy eendenborst in slawraps op tafel.
- Snijd de vetkant van de eendenborst om de ½ cm kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat.
Bestrijk de vleeskant met 2 tl sesamolie. - Verhit in een koekenpan de rest van de sesamolie en bak de eendenborst op de vetkant op middelhoog vuur 8 min.
Keer het vlees en bak nog 5 minuten op de andere kant.
Neem uit de pan en laat afgedekt met een deksel of onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. - Snijd intussen de komkommer in de lengte in kwarten.
Verwijder de zaadlijsten en snijd elke kwart komkommer in lange dunne repen. Snijd de repen in 3 stukken.
Snijd de bosuitjes in de lengte in vieren en snijd de lange linten in stukken van ca. 5 cm.
Haal 8 mooie blaadjes van het kropje sla en was en droog ze. - Snijd de eendenborst in zo dun mogelijke plakjes.
Leg op elk bord 2 blaadjes sla en verdeel er de reepjes komkommer en bosui over. Verdeel er de plakjes eendenborst over en schep er wat hoisinsaus op. Bestrooi met sesamzaad en serveer.
Eet smakelijk
Bron: Jumbo recepten
Deel dit recept met je vrienden.
Terug naar overzicht