Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Eendenborst in slawraps

17 december 2022

Eendenborst in slawraps

Wat heb je nodig voor 4 peronen:

  • 220 g eendenborst
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 0.5 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 kropje mini-sla romaine little gem
  • 4 el hoisinsaus
  • 1 tl zwart sesamzaad

Bereiding

Zet in 4 stappen deze heerlijke Crispy eendenborst in slawraps op tafel.

  1. Snijd de vetkant van de eendenborst om de ½ cm kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat.
    Bestrijk de vleeskant met 2 tl sesamolie.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de sesamolie en bak de eendenborst op de vetkant op middelhoog vuur 8 min.
    Keer het vlees en bak nog 5 minuten op de andere kant.
    Neem uit de pan en laat afgedekt met een deksel of onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  3. Snijd intussen de komkommer in de lengte in kwarten.
    Verwijder de zaadlijsten en snijd elke kwart komkommer in lange dunne repen. Snijd de repen in 3 stukken.
    Snijd de bosuitjes in de lengte in vieren en snijd de lange linten in stukken van ca. 5 cm.
    Haal 8 mooie blaadjes van het kropje sla en was en droog ze.
  4. Snijd de eendenborst in zo dun mogelijke plakjes.
    Leg op elk bord 2 blaadjes sla en verdeel er de reepjes komkommer en bosui over. Verdeel er de plakjes eendenborst over en schep er wat hoisinsaus op. Bestrooi met sesamzaad en serveer.

Eet smakelijk

Bron: Jumbo recepten

Deel dit recept met je vrienden.

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten