Gratis bodycheck!
Direct aanvragen

Bel mij
06-30537743

Mail mij
info@totally4you.nl

Courgettesoep

13 april 2021

Courgettesoep

Dit recept heb ik van de Allerhande.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 kippen/groentenbouillontabletten
  • 1¼ liter water
  • 125 g gerookte zalm of spekreepjes of zure room voor de vega versie.

Bereiding:

  • Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en kruiden toe.
  • Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
  • Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes in 10 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de soep over kommen. Verdeel de spekjes over de soep.
Gebruik je gerookte zalm, snij deze in kleine stukjes en voeg dat als laatste aan de soep toe. Doe dit ook met de zure room.
Zelf heb ik er nog verse bieslook over gedaan, dat vind ik heerlijk van smaak.

Wat ook nog een goede weekend tip is: Zet de zalm, spekblokjes en zure room apart op tafel en dan kan iedereen zijn soep naar keuze lekker maken.
Vers stokbrood erbij en smullen maar.

Deel dit recept met je vrienden

Terug naar overzicht
Deel deze pagina

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief vol leuke tips en recepten