30 maart 2021
Avocado ei-salade
Dit is een Paasrecept van de Jumbo
Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 rode peper
- 20 sprietjes bieslook (bakje à 20 g)
- 4 el mayonaise
- 0,5 theelepel kerrie
Voor een magere versie kan je ook griekse yoghurt gebruiken in plaats van de mayonaise.
Bereiding:
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Snijd in kleine blokjes en doe in een kom. - Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd in kleine blokjes en doe bij het ei. - Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de peper in kleine stukjes en de bieslook fijn. Voeg beide toe aan de avocado en ei. - Voeg de mayonaise of de yoghurt en kerrie toe en meng alles door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Deel dit recept met je vrienden.