6 mei 2021
Auberginecurry met bloemkoolrijst
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 eetlepels curry madras (specerijenmelange)
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 blik kikkererwten (400 gr)
- 800 gram bloemkoolrijst
- 150 gram Griekse yoghurt 0%
- verse munt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 ½ cm, schep om met de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in ca. 20 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
Snipper de ui fijn.
Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en curry madraskruiden 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes.
Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat afgedekt op laag vuur 10 min. koken.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water.
Neem de aubergine uit de oven en voeg samen met de kikkererwten toe aan de curry en stoof nog 5 min. op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 7 min. al omscheppend op middelhoog vuur.
Snij de munt in kleine stukjes en roer door de yoghurt.
Serveer de auberginecurry met de bloemkoolrijst en Griekse yoghurt.
Eet smakelijk
Recept uit Allerhande
Deel dit recept met je vrienden
Terug naar overzicht